IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
18:12 | 15 октомври 2017
Обновен: 05:34 | 18 април 2024

Отстраниха от длъжност кмета на септемврийското с. Семчиново

Темелков е екстрадиран в Испания по обвинения за сутеньорство

По материала работи: Юлиян Атанасов
Отстраниха от длъжност кмета на септемврийското с. Семчиново

Снимка: 24 часа

Районната избирателна комисия в Септември прекрати предсрочно правомощията на кмета на местното село Семчиново Пламен Темелков с мотив, че неоснователно отсъства от работа повече от един месец.Темелков бе задържан на 26 юни по европейска заповед за арест, издадена в Марбея - Испания, по обвинения за трафик на жени и сексуалната им експлоатация, заедно с други 7 мъже от област Пазарджик.

 

В началото на август кметът на Семчиново бе екстрадиран в Испания по решение на пазарджишкия окръжен съд. На две предишни заседания РИК в Септември отказваше да отстрани от длъжност Пламен Темелков с мотив, че ползва платен и неплатен отпуск. Поради това жители на Семчиново сигнализираха в ЦИК и прокуратурата.Още през 2015 г. при встъпването в длъжност на Темелков като кмет в селото избухнаха протести срещу него. Тогава хората твърдяха, че той се занимава с престъпления и не искат да е кмет на Семчиново. Вследствие на това прокуратурата започна проверка, от която така и не бе обявен резултат, припомня "24 часа".

 

dnes.bg

Четете още: Възрастен мъж загина при пожар в търговищко село

Коментари

Новини Варна