IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
13:52 | 20 октомври 2017
Обновен: 20:18 | 21 март 2024

Наркопласьор от Девня, действал в съучастие с майка си, влиза зад решетките

Осъден е на 2 години лишаване от свобода и глоба в размер на 5000 лева

По материала работи: Пламен Янков
Наркопласьор от Девня, действал в съучастие с майка си, влиза зад решетките

27-годишният Иван Т. от Девня, предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за държане с цел разпространение на марихуана, получи наказание 2 год. лишаване от свобода при общ режим и глоба в размер на 5000 лева. С присъдата на Варненския окръжен съд в тежест на девненеца са и разноските по делото. Иван Т. беше подсъдим заедно с майка си по това наказателно дело. По-рано обаче тя сключи споразумение с Окръжната прокуратура, което съдът одобри, и получи условно наказание.


Иван и майка му Ивелинка живеели на един адрес в Девня. С разпространение на наркотици се занимавали още от 2013 год.  На 30 март 2016 г. свидетел по делото решил да си купи доза марихуана от дома на двамата. 


27-годишният Иван отсъствал от дома си. Наркозависимият поискал да закупи доза марихуана от майката му, която му продала топче тревиста маса за 5 лева. 


След покупката свидетелят бил спрян за проверка от полицейски служители. Мъжът разкрил пред проверяващите, че е закупил наркотика от дома на Ивелинка и Иван. Предприети били следствени действия в дома на майката и сина, откъдето били иззети електронна везна и наркотици. Така срещу него и майка му било образувано досъдебното производство за държане с цел разпространение на наркотични вещества без надлежно разрешение и в съучастие – престъпление по член 354а, ал. 1, във връзка с член 20, ал. 2 от НК.


Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

 

Коментари

Новини Варна