IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
14:14 | 16 ноември 2017
Обновен: 03:34 | 25 април 2024

Арестуваха наркозависими, продавали дрога във Варна

По експертни справки намерените при обиските и претърсванията наркотици са реагирали на хероин и амфетаминопроизводни

По материала работи: Пламен Янков
Арестуваха наркозависими, продавали дрога във Варна

Искането на Окръжната прокуратура във Варна да бъдат взети мерки за неотклонение „Задържане под стража“ за Биляна К. и Добрин Д. бе уважено от състав на Варненския окръжен съд. Двамата са обвиняеми за разпространение на различни видове наркотични вещества – престъпление по член 354а, ал. 1 от НК, след като били установени като активни участници в пазара на наркотици във Варна по време на специализирана полицейска операция на Второ РУ на МВР. До днешното определение на Варненския окръжен съд, с което на двамата обвиняеми бяха наложени най-тежките мерки за процесуална принуда, Биляна и Добрин бяха задържани с постановление на Окръжната прокуратура за срок до 72 часа. 


При операцията е бил установен и трети участник – Калоян С., който е с повдигнато обвинение за държане на наркотични вещества. 


И тримата са наркозависими и осъждани.


При личен обиск на лицата и при претърсване на автомобили и жилища във Варна са намерени и иззети различни видове забранени за притежаване наркотични вещества. По експертни справки намерените при обиските и претърсванията наркотици са реагирали на хероин и амфетаминопроизводни. 

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна