За менче и тава убили мъжа от Войводино
С определение на съда 29-годишният Ивелин М. и 27-годишният Ангел П. ще останат в ареста (СНИМКИ)
Публикувана: 21 Nov 2017 | 15:52

Състав на Варненския окръжен съд уважи днес, 21 ноември 2017 г., искането на Окръжната прокуратура за вземане на постоянни мерки за неотклонение на двамата обвиняеми за грабежа, придружен с убийството на самотно живеещ мъж от село Войводино. С определение на съда 29-годишният Ивелин М. и 27-годишният Ангел П. ще останат в ареста.

Най-тежката мярка за процесуална принуда им бе наложена от съда, който прие, че в голяма степен  е основателно предположението, че обвиняемите са извършители на деянието по член 199, ал. 2, т. 2 от НК, както и че ако са на свобода, съществува реална опасност да се укрият или да извършат друго престъпление.

 

От дома на 59-годишния мъж, който живеел сам в село Войводино, обвиняемите успели да вземат менче и тава, които впоследствие захвърлили. За да не бъдат разкрити, ограбеният бил убит с дървен сап. Тялото му било открито след сигнал на съседка на 17 ноември тази година.

Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд, съобщиха от пресслужбата на прокуратурата.

 

Снимки Пламен Гутинов

 

Още по темата: Жестоко убийство потресе Варненско

Коментари ( 0 )