IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
18:40 | 14 декември 2017
Обновен: 15:42 | 15 април 2024

5000 лв. гаранция за шофьора, убил студентката Фатиме

Мъжът се разплака пред съда: Съжалявам за момичето!

По материала работи: Юлиян Атанасов
5000 лв. гаранция за шофьора, убил студентката Фатиме

Снимка: Булфото

5000 лв. парична гаранция ще трябва да плати Илия Шопов, който във вторник блъсна на пешеходна пътека и уби 19-годишната студентката Фатиме Колашева в Благоевград. Окръжният съд в Благоевград определи тази мярка за неотклонение, като прокуратурата поиска постоянен арест.Съдът се мотивира с това, че няма опасност шофьорът да се укрие или да извърши друго престъпление, нито пък да повлияе на разследването.В съдебната зала шофьорът се разплака и добави, че не е престъпник и съжалява за трагедията. "Не съм престъпник, всички ме познават. Случилото се не може да се върне, съжалявам за момичето", каза той.

 

Той работи към фирма "Георесурс" - Симитли и във фаталния ден е карал самосвал с пясък. Според прокуратурата, камионът е бил претоварен с 11 тона пясък над разрешеното.Адвокатът на шофьора каза, че Шопов е правил завой, след като преди това е бил спрял, за да пропусне Фатиме на друга пешеходна пътека.  После тръгнал по стръмната улица, за да завие и е карал с не повече от 5-6 км в час. Фатиме също тръгнала да пресича втората пешеходна пътека. Не е имало челен сблъсък между студентката и камиона, тя била пометена от самосвала.

 

Тази вечер от 19 ч колеги на Фатиме за пореден път излизат на мълчаливо бдение на лобното място на първокурсничката, съобщи "24 часа.Дъщерята на Шопов - Десислава - се разплака в съдебната зала и също изрази съжаление за загиналото младо момиче. Тя отново обясни, че пред очите на баща й, докато шофирал не е пресичала студентката, а чак когато той е взел завоя, тя е ударена от задната част.

 

Четете още: Борисов бил умел дипломат, уникален във външната политика

Коментари

Новини Варна