Съдът потвърди наказателните постановления на БАБХ за незаконния кучкарник край Варна
Публикувана: 3 Jan 2018 | 11:11

Варненският районен съд потвърди в полза на Областна дирекция по безопасност на храните, град Варна наказателните постановления издадени за установения през месец май миналата година незаконен кучкарник, съобщават на сайта на БАБХ

 

Припомняме, че през миналата година, на 25 май 2017 г. инспектори от ОДБХ - Варна, съвместно със служители на ОДМВР – Варна установиха незаконен кучкарник в частен имот, в с. Звездица, м-ст „Летище“.  В него се отглеждаха 47 броя кучета (акита, питбул, йоркшир териер, немски шпиц, чихуа хуа,  пинчери, от които 31 броя без официална идентификация). Клетките на животните бяха в изключително лошо хигиенно състояние и без вентилация. Животните бяха с видимо влошен външен вид, с рани, окапала козина, вързани на къси синджири, хранеха се със застоял мухлясал хляб, използван за храна на животните.

 

 В същия ден инспекторите от ОДБХ-Варна извършиха проверка и в друг обект, стопанисван от същото лице, който отново не беше регистриран по реда на чл. 137 от Закона за ветеринарномедицинската дейност.

 

Черно море

Коментари ( 0 )