IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
17:22 | 13 януари 2018
Обновен: 21:45 | 25 април 2024

Скандално парти поднови темата за сексуалния тормоз в Силициевата долина

Според някои присъстващи основна част от събитието на компанията за съвместен капитал DFJ са били сексът и наркотиците

По материала работи: Юлиян Атанасов
Скандално парти поднови темата за сексуалния тормоз в Силициевата долина

Снимка: Ройтерс

 

Противоречива информация за това, което може да се е случило по време на парти на едно от големите имена във високотехнологичния сектор, разбуни духовете около съобщенията за сексуален тормоз в Силициевата долина.Последният случай на полемика е във връзка с история, разказана в новата книга на журналистката Емили Чан „Brotopia”, случила се по време на парти на компанията за съвместен капитал DFJ, пише електронното издание Qartz.В откъс от „Brotopia” за списание Vanity Fair събитието се описва като парти в дома на неназован инвеститор с рисков капитал. Според части от книгата, цитирани от друго издание – Axios, домакин е бил бившият  ръководител на DFJ Стив Юрветсон, който обаче напусна поста си през миналата година без да стават ясни причините за решението.

 

В поканата за мероприятието, проведено през юни 2017 г., се посочва, че гостите трябва да дойдат облечени в сафари стил, вдъхновен от джунглата. В книгата на Чан жена, присъствала на партито, разказва какво е видяла. По думите й с напредването на вечерта е започнало и фриволното държание на гостите, което е включвало размяна на партньори и употреба на наркотици.По време на събитието инвеститор е предложил на дамата, наречена от авторката Джейн Доу, пликче с бял прах, който по думите й щял да я отпусне и да я предразположи.Според предприемача Пол Бигар, също гост на събитието, освен изпълнителни директори и други големи имена в предприемачеството и фирменото управление, е присъствал и собственикът на Tesla и SpaceX Илон Мъск.

 

От Tesla потвърдиха, че той е бил на партито за няколко часа, но си е тръгнал, след като е разговарял с предприемачи за технологии и създаване на компании. От съобщението става ясно, че Мъск е останал с впечатлението, че присъства на корпортивно събиране с тема за облеклото на гостите, а не на „секс парти“.Други популярни имена, присъствали на партито, също оспориха представените в книгата на Чан свидетелства за случилото се. Според Мери Лу Джеспен – бивш ръководител във Facebook и Google, описанията са напълно погрешни.

 

Въпреки това от DFJ публикуваха изявление, в което поднасят извинения, но се разграничават от действията на своите гости. „С тревога научихме за държание на партито, което е било напълно в несъответствие с културата на DFJ, която е и ще продължава да бъде изградена върху ценностите на уважение и честност. Не бихме искали никой да се чувства неудобно и се извиняваме, ако това се е случило“, заявиха от компанията.

 

Съобщенията за партито идват на фона на продължаващи обвинения в сексуални посегателства срещу силните на деня в Силициевата долина. След като миналия февруари инженер в Uber разказа за системен тормоз срещу жени в компанията, започнаха да изплуват и подобри разкрития инвеститори и ръководители на редица фирми. Във връзка с такива обвинения работата си загубиха служители в компании, сред които Amazon, 500 Startups, Sherpa Capital, Greylock и Binary Capital.

investor.bg

 

Четете още: Почина един от лидерите на Ку-клукс-клан

Коментари

KeJaw ( преди 2 години )
rate down comment 0 rate up comment 0
Migldub ( преди 3 години )
Ремонт на баня покритие в Ногинск
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Migldub ( преди 3 години )
rate down comment 0 rate up comment 0
JamesExono ( преди 3 години )
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна