IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
10:11 | 20 февруари 2018
Обновен: 08:50 | 20 април 2024

Осъдиха условно мигрант, опитал да премине границата ни с Румъния

Бил скрит в товарен автомобил

По материала работи: Пламен Янков
Осъдиха условно мигрант, опитал да премине границата ни с Румъния

Иракският гражданин Барзан Хоршид, излязъл през границата на България без разрешение на органите на властта, получи наказание 10 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок, след като сключи споразумение с Районната прокуратура в Генерал Тошево. То е било одобрено от състав на Районния съд в Генерал Тошево и влиза в сила веднага.


29-годишният мъж направил опит да премине границата на България с Румъния на 29 декември 2017 г., скрит в кабината на товарен автомобил с румънска регистрация. При проверка на ГКПП – Кардам в шкафа за дрехи на камиона, който превозвал детски играчки от голяма верига магазини в Гърция за Румъния, чуждият гражданин бил открит. Срещу него било образувано досъдебно производство по член 279, ал. 1 от НК, останало недовършено поради независещи от извършителя причини. 


Срещу румънския шофьор също се води разследване за престъпление по член 280, ал. 2, т. 3 и 4 от НК за превеждане през границата на страната на отделни лица без разрешение на надлежните органи на властта.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна