Лекарят, убил крадец, няколко пъти сменя показанията си
На място са установени две гилзи и два проектила, а прокуратурата разполага с данни, че са чути поне четири изстрела
Публикувана: 7 Mar 2018 | 9:23

Лекарят, който уби мъж, опитал да обере гаража му в Пловдив, няколко пъти сменял версията си за това с какви предмети го е замерял крадецът. Това каза заместник окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева пред NOVA. Вчера прокуратурата изнесе данни по случая от 2 март тази година.

 

Лекарят е стрелял по крадеца с незаконно притежавано оръжие, след като половин час го наблюдавал и не потърсил съдействие от полицията. Мъжът е бил сам в жилището си по това време, там не са били съпругата и децата му. Според обвинението докторът е опитал да прикрие следите си, като е помолил свои приятели за помощ.

 

Д-р Иван Димитров бе освободен от ареста с мярка за неотклонение "подписка". При излизането си от ареста той каза, че е лекар, а не убиец и че истината ще излезе наяве.

 

"Когато са се засекли двамата на вратата на гаража, според твърдението на обвиняемия крадецът започнал да го замеря с предмети, като неколкократно е сменял версията си какви са били тези предмети - веднъж с тръба, веднъж с табела, веднъж с нож", каза зам. окръжният прокурор на Пловдив.

 

На въпрос колко куршума са изстреляни по крадеца, Андреева каза, че не е установено поради опита на обвиняемия да прикрие следите си - с негов приятел събирали гилзи, твърди прокуратурата. На място са установени две гилзи и два проектила, а прокуратурата разполага с данни, че са чути поне четири изстрела. Самият доктор Димитров е казал, че е стрелял, докато е изпразнил пълнителя.

 

"Стреляно е от близко разстояние по посока на тялото на загиналия", категорична е зам. окръжният прокурор на Пловдив. "Убийството е извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана, каквото е и повдигнатото обвинение. Първоначално той (д-р Димитров) наистина се е защитавал от нападение, което е възприел като извършено спрямо него, след което обаче това нападение е било отблъснато с прекомерна сила", каза Андреева.

 

Прокуратурата говори с факти, а не с предположения. Екипите на полицията и служителите на обвинението са работили с дни, за да установят какво действително се е случило, каза Андреева.

 

 

dariknews.bg

 

Четете още:   

Коментари ( 0 )