IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
12:20 | 14 март 2018
Обновен: 15:47 | 30 март 2024

Задържаха непълнолетен за серия кражби от кафе машини във Варна

Стойността на откраднатото е близо 2000 лева, а на унищоженото имущество – 1700 лева

По материала работи: Пламен Янков
Задържаха непълнолетен за серия кражби от кафе машини във Варна

Непълнолетният Емил Й. е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, взета с определение на Варненския районен съд по искане на Районната прокуратура. Ненавършилото 18 години момче е било привлечено като обвиняем по 10 досъдебни производства за кражби на пари от кафе-автомати, извършени от него като продължавано престъпление, и за унищожаване и повреждане на кафе-автомати, който разбивал с метален лост. 

 
След като бил установен като извършител на множеството кражби, досъдебните производства срещу Емил били обединени от прокуратурата. Престъпната му дейност се разпростирала на територията на три районни полицейски управления във Варна. Стойността на откраднатото е близо 2000 лева, а на унищоженото имущество – 1700 лева.


С момчето е работил и инспектор от Детска педагогическа стая. Налагани са му възпитателни мерки, които не са произвели търсения ефект на превъзпитание. Емил бил настанен със заповед на дирекция „Социално подпомагане“ във Варна в кризисен център на фондация. Родителите на момчето са в чужбина и не се интересуват от него. 


Още по време на първата си нощувка там на 22 декември 2017 г. той извършва първото си бягство. Открит от полицейски патрул, той бил задържан за скитничество и върнат в кризисния център. През този период отказал да изпълни наложеното му наказание „Пробация“ по влязъл в сила съдебен акт на Варненския районен съд.   


Въпреки че спрямо непълнолетни най-тежката мярка за процесуална принуда се прилага по изключение, искането на прокуратурата Емил да бъде задържан под стража се аргументира с факта, че единственият начин той да спре да извършва престъпления, е да бъде изолиран.


Определението на Варненския районен съд е било обжалвано от назначения служебен защитник на Емил Й., но е било потвърдено от Варненския окръжен съд. 

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна