IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Крими
15:31 | 25 май 2018
Обновен: 08:55 | 28 март 2024

6 тона амфетамини, декларирани като лимонтозу задържаха на порт Варна

Получателят е гражданин от ЕС

По материала работи: Слав Велев
снимки: Ели Маринова

Стока, декларирана като лимонена киселина бе задържана на пристанище Варна, след като се оказала амфетаминопроизводно вещество с внушителното количество 6 тона. „От години във Варна не е залавяно подобно количество наркотик – каза пред журналисти окръжният прокурор Владимир Чавдаров. Под наблюдението и ръководството на Окръжна прокуратура се извършва разследване за това, че без разрешение е превозвано голямо количество наркотично вещество през границата на страната. По метода на анализ на риска в пристанище Варна-запад е засечен контейнер, който е бил разтоварен от кораб. За получател на стоката в контейнера бил посочен гражданин на страна от Европейския съюз. Окръжната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за трафик на наркотици. По първоначални данни количеството е 6 т. Назначена е експертиза, която ще даде отговор на въпросите какво точно е веществото и какво е неговото процентно съдържание“ – допълни прокурорът. Заради следствена тайна повече подробности на този етап не се съобщават.

 

При започналата незабавна проверка и направен полеви тест е установено, че в 300 чувала се съдържат 6 тона амфетаминопроизводни. Действията по досъдебното производство по член 242 от Наказателния кодекс продължават.

Ели Маринова

Снимка авторът

Коментари

Новини Варна