IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
15:22 | 19 септември 2018
Обновен: 04:42 | 11 април 2024

Вече има задържани за дръзкия обир в Роженския манастир

Нападателите не са били въоръжени

По материала работи: Слав Велев
Вече има задържани за дръзкия обир в Роженския манастир

Има задържани лица за опита за грабеж снощи в Роженския манастир.

 

"Няма да конкретизирам бройката, но вече има задържани лица, чиято съпричастност към снощното деяние се проверява и работата по случая продължава". Това съобщи старши комисар Николай Хаджиев, директор на ОД МВР-Благоевград.

 

По случая с изготвяне на протокол на местопроизшествието е образувано досъдебно производство. Извършват се действия по разследването. Към момента няма привлечени обвиняеми лица, съобщи наблюдаващият прокурор Елена Гоцева от Районна прокуратура-Сандански.

 

Сигналът е подаден след 20:30 ч. снощи от игумена на Хаджидимовския манастир Теофил, който вчера е замествал игумена на Роженския манастир Епифаний, съобщи по-рано на брифинг пред манастира началникът на РПУ-Сандански главен инспектор Борис Щурков.

 

Нападателите не са били въоръжени.

 

Те са неутрализирали свещеника и са му отнели мобилния телефон. След това са го завързали и с помощни средства са се опитали да направят дупка в стената на манастира.

 

Преди това нападателите са унищожили 11 от 20-те охранителни камери на манастира.

 

Около половин час след нападението те са се отказали.

 

Няма открадната църковна утвар. Състоянието на игумен Теофил е стабилно, не е получил наранявания.

 

dariknews.bg

Коментари

Новини Варна