IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
16:13 | 22 октомври 2018
Обновен: 14:28 | 16 април 2024

По сигнал: Спряха бус с 19 бежанци на "Марица"

Превозвали ги четирима българия, задържани са

По материала работи: Слав Велев
По сигнал: Спряха бус с 19 бежанци на "Марица"

Четирима мъже са задържани за трафик на бежанци, съобщиха от пресцентъра на МВР.

 

Действията са предприети по сигнал за превоз на нелегални мигранти в района на автомагистрала "Марица", получен на 19-ти октомври.

 

В ранните часове на магистралата в посока Пловдив служителите на реда спрели лек автомобил "Мерцедес", шофиран от 23-годишен харманлиец. С него пътували негов съгражданин на 22 г. и 21-годишен свиленградчанин, както и микробус "Фиат", управляван от 22-годишен от с. Бисер, който следвал леката кола.

 

В товарния отсек на микробуса криминалистите открили 19 чужди граждани между 13 и 26 г. 16 от тях заявили, че са от Афганистан и трима от Пакистан.

 

Дванайсетте непълнолетни момчета са предадени на Дирекция "Социално подпомагане" - Димитровград, а останалите са настанени в СДНВЧ - Любимец.

 

Четиримата българи са били задържани до 24 часа в РУ- Димитровград, по случая е образувано е досъдебно производство, а документирането му продължава под наблюдението на прокуратурата.

 

В хода на работата срещу двамата водачи на автомобилите са започнати и бързи производства, тъй като се е установило, че водачът на микробуса е управлявал под въздействието на тетрахидроканабинол, а шофьорът на мерцедеса – без свидетелство за правоуправление в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние.

 

Dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна