IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
10:13 | 12 ноември 2018
Обновен: 10:46 | 21 април 2024

Разкриха крадец чрез социалните мрежи

Мъж обикаля необезпокоявано входовете на няколко квартала

По материала работи: Пламен Янков
Снимка: Facebook

Жители на столичния квартал "Лагера" поеха самоинициатива и успяха да разкрият крадец, провеждайки собствено разследване.
 


Те са установили самоличността на мъж, опитал се да влезе в един от апартаментите. Освен това са разбрали и ареса, на който живее. 
 


Всичко се е случило благодарение на един обикновен на пръв поглед звънец, който обаче при позвъняване изпраща известие до собственика на жилището.
 


Пред Bulgaria ON AIR потърпевшият Любомир Коцов разказа, че в четвъртък в 03.15 ч. крадецът опитал да влезе в дома му, както и в съседния апартамент. На сутринта, когато видял видеото, Коцов го споделил във Facebook.
 


"Започнах собствено разследване, защото исках да предупредя възможно най-много хора да заключват вратите си", каза той.

След случая много хора, включително и потърпевши от същия крадец в кварталите "Младост" и "Манастирски ливади", се свързали с Любомир. Оказало се, че лицето се разхожда свободно из София от месец октомври и продължава да обикаля жилищата на столичани.

 


От полицията заявиха, че извършителят се издирва.
 


Bgonair 
 

Четете още:

 

Полицаи откриха марихуана в пластмасови туби

Коментари

Новини Варна