IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
13:43 | 3 февруари 2019
Обновен: 18:38 | 17 април 2024

Оставено без родителски надзор дете на 2 г. се контузи тежко след падане в болница във Варна

Освен черепно-мозъчна травма има и кръвоизлив в мозъка и тежка двустранна контузия на белите дробове

По материала работи: Борис Проданов
Оставено без родителски надзор дете на 2 г. се контузи тежко след падане в болница във Варна

Оставено без родителски надзор дете на 2 г. падна от стълбищна площадка на втория етаж на терапевтичния корпус в МБАЛ „Св. Анна“, потвърдиха от преслужбата на болницата и полицията във Варна. Взети са всички мерки за лечението на момченцето. Лекарите опитват да го спасят, но животът му е в опасност и състоянието му е изключително тежко: освен черепно-мозъчна травма има и кръвоизлив в мозъка, и тежка двустранна контузия на белите дробове. 

 

"По мои данни е паднало от родилно отделение, втория етаж. Било е с двама души, не знам дали са били родителите му. В момента е в операционната, трябва да се справим с мозъчния оток. За 140 г. не сме имали инцидент. Небрежност от наша страна не е имало, но как се е случило - полицията най-вероятно ще даде информация", каза зам.-изпълнителният директор на лечебното заведения д-р Антон Станев.

 

Той потвърди, че състоянието на момченцето е критично. 

 

Говорителят на ОД на МВР – Варна, Ивана Милева добави, че инцидентът е станал преди обед днес. Предприети са действия по изясняване причините за трагедията. Образувано е досъдебно производство, уведомена е районна прокуратура.

 

Прочетете още: Пропадна претоварен болничен асансьор във Варна

Коментари

Новини Варна