IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новина на деня
18:10 | 4 декември 2018
Обновен: 16:14 | 30 април 2024

Пропадна претоварен болничен асансьор във Варна

От 8 души само 1 е пострадал сериозно

По материала работи: Ставри Таргов
Снимка авторът.

Пропадна претоварен болничен асансьор в старата сграда на МБАЛ „Света Анна“ във Варна. Инцидентът стана около 14,30 ч. днес. 8 души се качват в асансьора при капацитет 5.

 

Когато подемното устройство достига първия етаж, където са родилното и неонатологията, спира и пропада до мазето от височина 7 – 8 метра.

 

Повикахме веднага пожарната и полицията и взехме всички мерки за извеждане на хората, съобщи на пресконференция изпълнителният директор на болницата д-р Красимир Петров. Те са прегледани веднага в шокова зала, като в болница е настанена само 52-годишна жена с изкълчена коленна става.

 

Друга 45-годишна жена с пукнат прешлен е отказала хоспитализация. Всички в асансьора са били пациенти на клиниката по неврохирургия и техни близки.

 

Асансьорът е минал технически преглед през май т.г. и е сертифициран за работа за година напред.Съоръжението е произведено през 1979 г. По първоначални данни се касае за счупена част на подемното устройство, което трябва да се установи от следствието, посочи д-р Петров.

 

Той добави, че е пуснат в експлоатация аварийният асансьор, който е за екстрени ситуации. Вероятно ще се наложи да инвестираме в ново подемно съоръжение, прогнозира изпълнителният директор.


 

Ставри Таргов

 

Още по темата   Осем пропаднаха с асансьор във варненска болница

 

 

Коментари

Новини Варна