IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
16:22 | 4 декември 2018
Обновен: 08:34 | 21 май 2024

Осем пропаднаха с асансьор във варненска болница

На място текат действия по разследване на детайлите и обстоятелствата около случилото се

По материала работи: Пламен Янков
Осем пропаднаха с асансьор във варненска болница

Осем души са пропаднали с асансьор в болнично заведение във Варна. Инцидентът е възникнал около 14:00 часа днес, като при него е пострадала жена, съобщават от полицията. 

 

Към момента текат прегледи за изясняване на състоянието й, оплаквала се е от болки в краката.

 

На място текат действия по разследване на детайлите и обстоятелствата около случилото се. Образувано е досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна.

 

Във връзка с инцидент с товарен асансьор в МБАЛ „Света Анна“ във Варна с пострадал пациент, Районната прокуратура във Варна е образувала досъдебно производство  за причиняване на телесна повреда по член 134 от НК.


Инцидентът станал днес, 4 декември 2018 г., в 14, 10 ч. В асансьор с товароподемност от 500 кг са се качили осем души. След потеглянето  асансьорът е пропаднал надолу с около 60 см. 


С помощта на служители от Гражданска защита са били извадени шестима души от авариралия асансьор. След освобождаването им асансьорът рязко е потеглил нагоре с още двама души и е спрял на последния етаж на болничното заведение. Пострадал е един от пътуващите, за когото се предполага, че е с фрактура.  

 

Очаквайте официално изявление от ръководството на МБАЛ „Света Анна“!

 

 

Черно море

Коментари

Новини Варна