23-годишният убиец от Старо Оряхово остава в ареста (СНИМКИ)
Законът предвижда 15 до 20 г. зад решетките, доживотен затвор или доживотен затвор без право за замяна
Публикувана: 11 Feb 2019 | 16:21

23-годишният убиец на 70-годишния Недялко (с прякор Джанго) от с. Старо Оряхово, остава в ареста. Решението на магистратите от Варненския окръжен съд е предвид голямата жестокост на деянието, извършено по особено мъчителен за жертвата начин и реалната опасност извършителят да се укрие. Съдът определи постоянна мярка „задържане под стража“. Според Наказателния кодекс, престъплението, в което лицето е обвинено е тежко умишлено и се наказва с „лишаване от свобода“ от 15 до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право за замяна.

 

Защитата на Тодор Т. поиска по-лека мярка за неотклонение, като посочи, че той е с чисто съдебно минало и има постоянен адрес, на който може да бъде намерен. 

 

Припомняме хронологията според обвинението. Убийството е извършено на 8 февруари в Старо Оряхово. В ранните часове на другия ден е подаден сигнал за възрастен мъж намерен мъртъв в двора на дома си. Пристигналите екипи на полицията и Спешна помощ констатиран след и от насилие по тялото на жертвата. Тепърва ще се изясняват причините за извършеното тежко престъпление.

 

Представителите на прокуратурата посочиха, че Тодор Т. е съдействал на органите на реда и е направил самопризнания. Като разгледа събраните до момента материали от досъдебното производство, Варненският окръжен съд прие, че съществува обосновано подозрение, Тодор Т. да е съпричастен към деянието, в което е обвинен. Предвид тежестта на престъплението и предвиденото наказание за него, както и високата степен на обществена опасност, съдебният състав счете за реална опасността лицето да извърши друго деяние и му определи мярка за неотклонение  „задържане под стража“. Определението на Окръжен съд – Варна може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Варна.

Ели Маринова

Снимки авторът

 

Постоянен арест за 23-годишния убиец от Старо Оряхово

 

Коментари ( 0 )