IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
16:00 | 18 февруари 2019
Обновен: 03:24 | 21 април 2024

Убиецът от Нови Искър – два пъти на психо преглед, но вменяем

Лъгал, че родителите му са на погребение

По материала работи: Пламен Янков
Убиецът от Нови Искър – два пъти на психо преглед, но вменяем

Колеги на един от убитите в Нови Искър отишли да го търсят в къщата му и така разбрали, че нещо не е наред. Вратата отворил синът Георги, който бил неадекватен. Това стана ясно на брифинг на директора на столичната полиция ст. комисар Георги Хаджиев.
 

"Попитали го къде са баща му и майка му, а той отговорил, че са на погребение. Телефоните им обаче са звънели от вътрешността на къщата", посочи Хаджиев.
 

Директорът на СДВР обясни още, че задържаният се опитвал да почисти кръвта от местопрестъплението.
 

"След като чува, че GSM-ите са в къщата, влиза в къщата и оттам нататък следва картината, която ви описахме. Установени са 4 трупа - на майката, бащата, брата и бабата. На самото местопроизшествие има хладно оръжие", посочи Хаджиев.
 

"Задържаният е в много тежко психическо състояние, но това по-скоро експертите като се назначи психолого-психиатричната експертиза, ще кажат евентуално дали е бил вменяем по време на деянието. Не мога да кажа дали е бил пиян, експертите ще кажат“, допълни ст. комисар Хаджиев.
 

Според него е възможно психичното състояние на задържания да е причина за убийството, но все още не е разпитан. Няма данни за финансови проблеми в семейството.
 

По думите му бащата на задържаният мъж е бивш военен, който се е пенсионирал и до момента е работил по трудови правоотношения с поделението в Костинброд.
 

Градският прокурор на София Емилия Русинова обясни, че задържаният е бил воден на психиатрични прегледи през 2015-18 г., но не е диагностициран и няма заболяване, което да изключва вменяемостта.
 

Русинова обясни още, че нито прокуратурата, нито МВР са били уведомявани за инциденти с участието на задържания.
 

"Данните са съвсем първоначални, тъй като сигналът е получен в днешния ден. Към настоящия момент данните сочат за извършител на деянието един от синовете. Убити са бащата, майката, братът и бабата на лицето, което смятаме за извършител", посочи Русинова.
 

"Не можем да твърдим с категоричност кога е извършено това четворно убийство, тъй като все още няма готови никакви съдебно-медицински експертизи. По първоначални данни можем да кажем, че то е извършено с брадва“, коментира Русинова и уточни, че текат процесуално-следствени действия, огледи на местопроизшествие и разпити.
 

"Няма данни за наркозависимост. Не сме изключили нито една версия“, каза още Емилия Русинова.
 

Dnes.bg
 

Четете още: Ще го пратя в лудница, вайкала се майката на убиеца от Нови Искър
 

Коментари

Новини Варна