IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
12:11 | 11 март 2019
Обновен: 19:15 | 19 април 2024

Полицейски екшън със стрелба при преследване край Варна

Шофьор без книжка се опита да избяга на униформените

По материала работи: Борис Проданов
Полицейски екшън със стрелба при преследване край Варна

На 09.03. т.г., около 13:00 часа, в гр. Девня, на ул. «Петрича», полицейски екип забелязва л.а. «Понтиак», който се движи по улицата и спира пред адрес там. Полицейските служители се насоват към автомобила с цел извършване на проверка, като при вида им водачът му рязко потегля. Автомобилът е установен отново в района на ЖП гара – Девня, когато водачът му слиза и побягва.

 

Последват предупреждения от страна на полицейските служители и призиви да спре, но мъжът не се съобразява с техните разпореждания. Един от полицейските служители произвежда два изстрела във въздуха, но мъжът продължа да бяга, следва изстрел към него в безопасна зона. Лицето отново не спира, а се укрива на покрива на изоставена постройка.

 

Малко след това е задържан О.А. (30 г.) от Девня, добре познат на органите на реда, неправоспособен и многократно осъждан. Същият е отведен в болнично зеведение, където е прегледан, установено е, че няма тежки травми и е освободен. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна.

 

Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Образувано е също следствено дело. 

 

Коментари

Новини Варна