IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
12:05 | 12 март 2019
Обновен: 09:58 | 21 април 2024

Оставиха в ареста млад варненец с 18 присъди

27-годишният мъж е обвиняем в кражба и унищожаване на чужда движима собственост

По материала работи: Пламен Янков
Оставиха в ареста млад варненец с 18 присъди

Състав на Варненския районен съд е уважил искането на Районната прокуратура, като е взел мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на  Явор И. 27-годишният мъж е обвиняем за противозаконно отнемане на чуждо моторно превозно средство от владението на другиго без негово съгласие с намерението да го ползва. Престъплението по член  346, ал. 2 от НК се наказва с лишаване от свобода от 1 до 10 години.


На 10 март  тази година в село Горен чифлик Явор открил автомобил „Фолксваген голф“, оставен без надзор с ключовете на таблото. Потеглил, но след известно време навлязъл в канавка, откъдето не успял да измъкне колата. Тогава 27-годишният обвиняем я подпалил, за да не бъде открит. 


Предстои Районната прокуратура във Варна да повдигне и още едно обвинение на Явор И. – за  унищожаване и повреждане на чужда движима собственост. 


Младият мъж излязъл от затвора преди два месеца, където търпял 4-годишна присъда. В съдебната му биография фигурират 18 осъждания, предимно за кражби и противозаконно отнемане на коли. 

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна