Митничари хванаха над 55 кг кокаин на черноморско пристанище
Дрогата била контейнери от Южна Америка
Публикувана: 14 Apr 2019 | 8:12

Турски митничари са заловили 55,4 килограма кокаин в контейнер на пристанище Асяспорт в Текирдаг /Северозападна Турция/, предаде Анадолската агенция, цитирана от БТА и Dnes.bg. По нареждане на прокуратурата стоката е била конфискувана.


Наркотикът е открит, след като екипи на дирекцията за охрана на митниците и борба с контрабандата получили информация, че в контейнери, които ще пристигнат транзитно в Турция от страни от Южна Америка, ще има пратка наркотици. След подробни анализи в системата за данни кораб, пристигнал от бразилското пристанище Парангуа в пристанище Асяспорт в Текирдаг бил преценен като подозрителен.


При разтоварването на кораба един от контейнерите бил подложен па по-щателна проверка, след като реакцията на специално обучено куче дало на митничарите основание за това. При претърсването в две кутии в задната част на контейнера било намерено бяло на цвят вещество с фалшив печат, копие на печата върху контейнера. При първоначалния анализ било установено, че веществото е кокаин.


Четете още: Отцепиха района около Централна гара заради сигнал за бомба
 

Коментари ( 0 )