IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
16:14 | 22 юли 2019
Обновен: 06:56 | 28 март 2024

Предадоха на съд мъж за укрити данъци в особено големи размери

Присъдата на Търговищкия окръжен съд подлежи на протест и обжалване пред Апелативния съд във Варна

По материала работи: Пламен Янков
Предадоха на съд мъж за укрити данъци в особено големи размери

61-годишният Мустафа Х. бе осъден днес от Търговищкия окръжен съд на 3 години и 6 месеца лишаване от свобода при строг режим за избягване установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери. Приведена му е била и друга присъда от 8 месеца, в чийто изпитателен срок подсъдимият извършил това  деяние. И старата присъда е за престъпление против данъчната система на страната. Това съобщиха от Апелативна прокуратура - Варна.
 

Окръжната прокуратура в Търговище е предала на съда подсъдимия, за това че в периода от 31 март 2012 г. до 1 април 2013 г. в условията на продължавано престъпление Мустафа Х., който е с две висши образования, успял да избегне установяването на 57 220 лева ДДС и 39 719 лева корпоративен данък на едноличното си търговско дружество „Мустанг-58“, което изкупувало вълна от регистрирани и нерегистрирани търговци.


Деянието е извършено с потвърждаване на неистини в подаваните пред НАП справки-декларации. С престъпната си дейност Мустафа причинил на държавата щети в размер на 96 939 лева, които не са възстановени.


Присъдата на Търговищкия окръжен съд подлежи на протест и обжалване пред Апелативния съд във Варна.


Четете още: Осъдиха непълнолетен за кражба от заведение за бързо хранене
 

Коментари

Новини Варна