IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
11:44 | 23 юли 2019
Обновен: 14:15 | 20 април 2024

Спипаха дрогиран и с отнета книжка зад волана във Варна

Районната прокуратура във Варна го предаде на съд

По материала работи: Слав Велев
Спипаха дрогиран и с отнета книжка зад волана във Варна

Районната прокуратура във Варна предаде на съд подсъдим за управление на МПС под въздействието на наркотици и в срока на наказание за шофиране без свидетелство за правоспособност

 

24-годишният Антонио А. е предаден на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна за извършени от него три деяния – управление на автомобил под въздействието на коктейл от наркотици, в едногодишния срок на наложеното му административно наказание за шофиране без свидетелство за правоуправление и с регистрационна табела на колата, направена от други два контролни знака.

 

На 11 юли миналата година Антонио управлявал автомобил, собственост на друг човек. Колата била с оригинална предна регистрационна табела, но задната била направена от съединяването на две части от други табели. Това личало и с просто око. Въпреки че знаел това, както и че не притежава свидетелство на управление на МПС, за което бил наказан по административен ред, преди да подкара автомобила, 24-годишният подсъдим употребил марихуана, амфетамин и метамфетамин.

 

Около 11,45 часа полицейски екип работил в района на село Долище по предотвратяването на битовата престъпност. Служителят на реда подал знак с палка, за да спре колата, управлявана от Антонио. Първоначално водачът подал десен мигач, намалил скоростта, след което рязко увеличил и се опитал да избяга от проверката. Предприето било преследване на нарушителя, при което 24-годишният неправоспособен водач навлязъл в отбивка без изход.

 

Справка на полицейските служители показала, че Антонио се издирва за установяване на адрес, както и че е неправоспособен и управлява в едногодишния срок на наложеното му наказание. Той не представил документи за колата, установено било също, че няма сключена и задължителна гражданска отговорност, както и че задната регистрационна табела е преправена. След теста за наркотици дрегерът отчел положителна проба за три вида наркотици.

 

Към момента на извършване на трите престъпления, Антонио се счита за неосъждан, тъй като е бил реабилитиран през 2012 г., а по друго наказателно дело е бил освободен от наказателна отговорност по член 78а от НК.

 

Предстои делото срещу 24-годишния подсъдим да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.

 

 

Коментари

Новини Варна