IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
12:28 | 14 август 2019
Обновен: 18:45 | 25 април 2024

Българин се е самоуби в затвор в Италия

Мъжът бил арестуван за кражба на телефон

По материала работи: Пламен Янков
Българин се е самоуби в затвор в Италия

Българин на 33 години е намерен мъртъв в килията си в затвора на град Пескара, съобщи местното издание ”Чентро”. Според него най-вероятно българинът се самоубил, докато другите спели през нощта. Той е бил открит безжизнен на 12 август сутринта.


Българинът е бил преместен в затвора на Пескара, област Абруцо, преди два месеца. Преди това той  се е намирал в затвор в Рим.


Според в.”Чентро”, цитиран от „24 часа“, българинът е бил наркоман. Той е бил арестуван в Рим след кражба с негов съучастник на мобилен телефон пред гара „Остиенсе”. Българинът е бил забелязан от карабинерите, тъй като се опитал да избяга със съучастника си алжирец, който го чакал с мотор.


Арестът на българина е бил потвърден и той е бил пратен в затвора, както и алжирецът. Българинът е имал и други прецеденти, свързани с обири, чрез които си набавял пари за дрога. Неотдавна обаче българинът казал на адвоката си Лука Пелегрини, че иска да отиде в комуна за наркомани. Трябвало да излезе от затвора догодина.


Dnes.bg


Четете още:  СДВР издирва двама за погрома в столично заведение

Коментари

Новини Варна