IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
14:10 | 23 август 2019
Обновен: 15:09 | 15 април 2024

Осъдиха чужденец, тарашил паркирани коли във Варна

15-дневен е срокът за обжалване на съдебния акт

По материала работи: Пламен Янков
Осъдиха чужденец, тарашил паркирани коли във Варна

53-годишен чужд гражданин, със статут на постоянно пребиваващ у нас, беше осъден за извършена при продължавано престъпление в периода 29 март – 7 юли 2017 г. кражба на вещи от паркирани автомобили във Варна. Това съобщиха от пресслужбата на Районен съд - Варна. Делото беше разгледано в  процедура на съкратено съдебно следствие, с признаване на вината.
 

Престъплението е осъществено от подсъдимия на два пъти, по еднотипен начин и през непродължителен период от време. От паркирани за кратко коли пред болнично заведение, в първия случай, както и в близост до сватбена церемония при втория случай, той отнел чанта с преносим компютър, раница с мобилен телефон, дрехи, зарядни устройства и парична сума. Общата стойност на отнетото чуждо имущество е за над 1300 лева.
 

С присъда, Районният съд във Варна наложи на подсъдимия наказание от 6 месеца лишаване от свобода, изпълнението на което отложи с изпитателен срок от 3 години. 15-дневен е срокът за обжалване на съдебния акт.


Четете още: Мъж преби приятелката си във Варна

Коментари

Новини Варна