Разкриха нива с канабис в гориста местност
Задържани са двама мъже
Публикувана: 24 Aug 2019 | 11:29

Разкрита е нива за отглеждане на канабис в гориста местност до Костинброд. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

 

Специализираната полицейска операция е проведена на 23 август от служители от отдел „Криминална полиция“ на ГДНП и техни колеги от ОДМВР - София.

 

В гориста местност до Костинброд е разкрита нива за отглеждане на канабис. На място, в момента на полагане на грижи за растенията, са установени и задържани двама мъже – на 45 и 49 години, и двамата жители на община Костинброд, неизвестни до момента на органите на МВР. Установено е, че в нивата са се отглеждали 125 растения в напреднал етап на развитие, готови за беритба. Открити са и пособия за отглеждането им – бидони с вода за напояване, торове и препарати.

 

При последвали процесуално-следствени действия в дома на 45-годишния криминалистите открили над 200 грама суха маса (марихуана).
 

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354 в, ал.1 от НК, работата по документирането му продължава под ръководството на Окръжната прокуратура - София. 45-годишният е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа, а на 49-годишният е наложена мярка "Парична гаранция".

Коментари ( 0 )