IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
15:24 | 25 август 2019
Обновен: 02:09 | 3 април 2024

Крадци отмъкнаха електромобил за секунди (ВИДЕО)

Собственикът на автомобила признава, че е шокиран колко бързо се е сбогувал с колата си

По материала работи: Пламен Янков
Кадър: YouTube

Охранителна камера в Лондон засне как двама крадци отмъкват Tesla за по-малко от 30 секунди. Естествено, помага им новата безключова технология.


На видеото, направено от камера на домофон, се вижда как единият крадец влиза през отворената порта в двора. На врата му виси електрическо устройство с две жици. Престъпникът се приближава до къщата, протяга едната си ръка към нея, а другата към колата и магията се случва. За по-малко от 30 секунди, Tesla-та, която струва 90 хил. паунда, светва в знак, че е отключена.


Втората фигура се появява зад колата и веднага влиза в нея, пали я и напуска двора. Съучастникът му прибира жиците спокойно и се връща на улицата, където се качва в луксозното возило. Двамата отпрашват надолу по улицата.


Собственикът на автомобила признава, че е шокиран колко бързо се е сбогувал с колата си. Всъщност, в момента на кражбата, тя се намирала в двора на брат му, чиято Tesla била в сервиза по това време.


Да откраднеш кола с новата безключова система, оказва се, не е толкова трудно. Единственото, което ти трябва, е устройство, което да усили сигнала от ключа, който трябва да е близо до автомобила. Няколко хиляди коли са отпътували към моргите на черно, докато собствениците им кротко са спели, а ключа за возилото е бил до спалнята им.


Някои коли се предават след минути на измамата. На други са им нужди само 10 секунди преди да бъдат отключени.


Dnes.bg
 

 

Коментари

Новини Варна