IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
11:28 | 11 септември 2019
Обновен: 06:49 | 15 април 2024

Съдят шофьор, опитал да подкупи полицай

39-годишният Иблямен бил поканен да отиде до служебния автомобил, за да бъде тестван за наличие на алкохол с дрегер

По материала работи: Пламен Янков
Съдят шофьор, опитал да подкупи полицай

39-годишният Иблямен А. е бил предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за даден подкуп на полицейски служители, за да не бъде тестван за алкохол. Престъплението по член 304а, ал. 1, във връзка с член 304, ал. 1 от НК е извършено на 30 януари тази година в град Дългопол. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.


Подсъдимият водач управлявал автомобила си от Айтос към Провадия. Около 4,27 часа сутринта полицейски служители го спрели за проверка. 39-годишният Иблямен бил поканен да отиде до служебния автомобил, за да бъде тестван за наличие на алкохол с дрегер, но отказал. След отказа му единият служител на реда започнал да подготвя талон за медицинско изследване, а  колегата му – разпореждане да не управлява МПС под въздействието на алкохол. Подсъдимият заявил няколко пъти, че  няма да даде кръв за изследване, вадел пари от портфейла си и ги предлагал на служителите, за да не извършат служебните си задължения.


Бил предупреден, че действията му се записват от монтираната камера в полицейската кола. Въпреки това Иблямен успял да остави две банкноти по 20 лева на прага на лявата врата на служебния автомобил, след това отишъл до дясната и хвърлил пред седалката още 2 банкноти по 10 лева. След това казал „Айде, готово!“ и тръгнал към колата си. Бил настигнат от полицаите, които му поставили белезници и уведомили дежурната част за случилото се.


Предстои делото срещу 39-годишния подсъдим, който е с чисто съдебно минало, да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.


Четете още: Британец в затвора за над 18 г. за нападение над българин

 

Коментари

Новини Варна