IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
10:46 | 15 септември 2019
Обновен: 07:09 | 16 април 2024

6 години затвор за мъжа, убил Венцислав Маргинов в Саутпорт

Фенът на "Ливърпул" бе нападнат след края на Шампионска лига

По материала работи: Пламен Янков
6 години затвор за мъжа, убил Венцислав Маргинов в Саутпорт

Съдът в Англия прати в затвора мъжа, който уби 51-годишният българин Венцислав Маргинов пред двамата му сина, след финала на Шампионска лига. 
 

Престъплението се случи на първи юни в Саутпорт. Убиецът Джеймс Гелинг удря Маргинов в задната част на главаа. По-късно фенът на "Ливърпул" умира в болницата.
 

"Ти си един хулиган, който си търси белята. Хората правят обстановката в градовете като Саутпорт толкова враждебна в петък и събота вечер", заяви съдията, докато обявяваше, че Гелинг ще прекара останалите шест години в затвора.


Маргинов и 32-годишният му убиец гледали мача между "Ливърпул" и "Тотнтъм" отделно. По-късно пътищата им се пресекли. Гелинг взел кокаин, тръгнал зад Маргинов, докато българинът кротко вървял в група с други хора, включително двамата му сина. 


Убиецът не бил сам. Свадата започнал негов спътник, който ударил един от синовете на Маргинов. След това Гелинг ударил българина толкова силно, че той паднал на земята и ударил главата си сериозно.


"Той дори не знаеше, че го нападат. Нямаше никакъв начин да се защити", казва свидетелят по делото Джеймс Хинтън, цитиран от Dnes.bg
 

Гелинг е познат на полицията още от 11-годишен. Малко след като напада Маргинов, отива в близък бар. Хората там казват, че той се забавлявал, дори се смеел.
 

По-късно пред полицията заявил: "Не ми пука дали ще живее или ще умре в болницата, той е ранен за цял живот, зеленчук. Не ме интересува."


Четете още: Експлозия прати две жени в болница

Коментари

Новини Варна