IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
10:03 | 20 септември 2019
Обновен: 02:26 | 26 февруари 2024

Трета жертва на убийците от Негован?

Тя е живеела в столичния квартал „Гео Милев”

По материала работи: Слав Велев
Трета жертва на убийците от Негован?

Роднини на мистериозно починала жена, подозират че е станала трета жертва на убийците от Негован. Цветанка Стоянчева е била на 85 години. Тя е живеела в столичния квартал „Гео Милев”. Стоянчева е държала у дома 70 000 евро от продадена земя. Апартаментът, в който е живеела, е бил продаден на Петър Петров от Радомир, а пълномощник е бил Пламен Шлапашки, съобщи NOVA.

 

„Майка ми почина на 17-ти септември 2018 г. На 7-ми септември ми се обадиха от 1-во Районно управление и ми казаха, че майка ми е паднала между някакви коли. На място е отишла полиция. Закарали са я в болница. Там ми казаха, че майка ми е с инсулт в реанимация. Няколко дни лекарите се бореха за живота й, след това тя почина”. Това разказа пред NOVA дъщерята на починалата жена - Валентина Зашева. По думите й Цветанка Стоянчева е изтеглила парите от продадената земя, тъй като не е имала доверие в банките.

 

В апартамента е живеела с една от дъщерите си, която страда от деменция. „Майка ми също имаше здравословни проблеми. Нямаше ориентир, понякога не знаеше къде се намира и не можеше да познава хора”, каза Зашева.

 

„Опитахме се да платим тока на апартамента и така разбрахме, че всъщност той е продадена на 27-ми юни 2018 година”, разказа още дъщерята на починалата.

 

„Моята майка се запознава с Пламен Шлапашки посредством моята голяма сестра Мая. Двамата са били колеги в Техническия университет. Мая работи там като чистачка. Споменала е, че имат нужда от боядисване и го наемат като бояджия, за да ремонтира жилището на майка. Постепенно той се внедрява между тях, изпълнява им разни дребни поръчки и изведнъж парите изчезват от апартамента. В последствие се оказа и че апартаментът е продаден”, каза още Зашева.

 

„Подадохме жалба своевременно, за това че евентуално има извършена имотна измама. Заведена е полицейска проверка, образувано е досъдебно производство, в момента случая се разследва. Оказа се, че бабата, която е починала е опълномощила трето лице да продава жилището на който той намери за добре. Именно това е направил той. Завели сме гражданско дело, с което оспорваме сделките, тъй като жената не е била добре здравословно”, заяви адвокат Виктор Димитров.

 

По думите му близките на мистериозно загиналата възрастна жена искат ексхумацията й, за да се установят факти и обстоятелства, които имат значение за това дали е имало някакви вещества в кръвта й.

 

Dariknews.bg

Коментари

Новини Варна