IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
14:36 | 10 октомври 2019
Обновен: 23:01 | 1 май 2024

Осъдиха условно младеж, откраднал автомобил край Варна

Изминал едва няколко метра и го ударил странично в бордюр

По материала работи: Борис Проданов
Осъдиха условно младеж, откраднал автомобил край Варна

22-годишен младеж беше осъден от Районен съд – Варна за противозаконно отнемане на чужд автомобил, съобщиха от ведомството. Деянието е извършено в Аксаково през нощта на 7-ми срещу 8-ми май миналата година. Въпросната вечер подсъдимият консумирал алкохол в заведение и на прибиране към дома си забелязал паркиран на тротоара автомобил с оставен в гнездото контактен ключ. С камък младежът счупил стъклото на предната дясна врата, проникнал в колата и я привел в движение.

 

Под въздействие на алкохола той изминал с чуждия автомобил едва няколко метра и го ударил странично в бордюр, като очевидци на случилото се веднага подали сигнал на тел. 112 и полицейски екип го задържал на местопроизшествието.  В резултат на деянието са последвали повреди по превозното средство – счупване на стъкла и огъване на носач, на обща стойност за около 300 лв.

 

22-годишният подсъдим е неосъждан. Районният съд във Варна му наложи наказание от 1 година лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. В негова тежест са и направените по делото разноски. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна