IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
16:55 | 7 ноември 2019
Обновен: 23:14 | 13 април 2024

Осъдиха условно младеж, спипан във Варна с близо 6 кг марихуана

Наркотикът бил на стойност почти 35 хил. лв

По материала работи: Пламен Янков
Осъдиха условно младеж, спипан във Варна с близо 6 кг марихуана

Варненският окръжен съд одобри споразумение,  постигнато между Окръжна прокуратура- Варна и 20-годишния Н.К., с което той се признава за виновен в това, че без да има разрешително държал с цел разпространение, високорискови наркотични вещества, както и че е отглеждал растения от рода на индийски коноп. 


На 01.07.2019г. във Варна, в Н.К. били открити общо над  5704 гр. марихуана с различно съдържание на активно действащия компонент тетрахидроканабинолна обща стойност 34 224,96 лева. На същата дата той продал на друго лице 13,20 гр. марихуана на стойност 79,20 лева.Освен това Н.К. засял и отглеждал 46 растения от рода на индийски коноп, в нарушение на установените правила в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.


Младият мъж е със средно образованиеи с чисто съдебно минало.  


Със споразумението се прекратява наказателното производство срещу него. За първото престъпление подсъдимият прие да търпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 11 месеца, което да бъде отложено с изпитателен срок от 4 години. За отглеждането на забранените растения 20 –годишният мъж е наказан с 1 година и 11 месеца затвор с 3 години изпитателен срок, като той ще търпи по-тежкото от двете наложени наказания. И за двете престъпления няма да бъде санкциониран с глоба. 


Определението на Окръжен съд – Варна е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

Коментари

Новини Варна