IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
09:43 | 19 януари 2020
Обновен: 23:03 | 24 април 2024

Убитият в Истанбул българин лежал в затвора във Варна

Бил проблемен затворник

По материала работи: Слав Велев
Убитият в Истанбул българин лежал в затвора във Варна

Българин попадна във фокуса на медийното внимание в Турция, след като нахлу с мачете в заведение в Истанбул. 

Полицията е използвала водна струя и сълзотворен газ, но не е могла да го обезвреди. Българинът е бил прострелян в крака и по-късно е починал в болница.

 

Има информация, че българинът е бил криминално проявен. Все още няма официална информация за инцидента, подадена от турските власти ъм българската дипломатическа мисия в Турция, съобщи генералният ни консул в Истанбул Ангел Ангелов, предаде bTV.

Личността на нашия сънародник обаче вече е установена и инцидентът е потвърден.

 

Що се отнася до мотивите за неговото поведение, може само да се гадае по публикациите в медиите и социалните мрежи, каза Ангелов.

 

Генералният ни консул в Истанбул каза, че МВР си сътрудничи с турските власти и обменя с тях оперативна информация.

 

Оказва се, че застреляният в Истанбул българин е имал криминални прояви в миналото и е добре познат на Росен Желязков – бивш шеф на затвора във Варна от 2001 до 2014 г., след това шеф на затворите у нас, а сега – адвокат.

 

Желязков е разпознал лицето по обявените имена и възрастта му в медийни публикации. Човек със същото име е лежал във варненския затвор, когато Желязков е бил шеф там.

 

Бившият шеф на затвора във Варна го определи като „проблемен затворник“.

 

Според Желязков застреляният е страдал от параноидна шизофрения и е имал склонност към самоагресия, самонаранявал се е и е правил опити за самоубийство, заради което е бил настанен в Психиатричната болница към затвора в Ловеч.

 

Росен Желязков не знае какво е правел убитият българин в Истанбул, но сподели, че според него поведението му говори точно за същата ситуация и „може би това е комбинация от алкохол и наркотици“, както и спиране на лекарствата.

 

btvnovinite.bg

 

Коментари

Новини Варна