IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Култура
09:29 | 24 октомври 2014
Обновен: 06:13 | 14 март 2024

Варна се включва за първи път в европейската нощ на театрите

През тази година тя ще се проведе на 15 ноември

По материала работи: Златина Добрева
Варна се включва за първи път в европейската нощ на театрите

Варненският драматичен театър „Стоян Бъчваров” участва за пръв път в европейската инициатива, обединяваща усилията на театри в различни страни в един и същи ден да достигнат по традиционни и иновативни пътища до своята публика. През тази година Европейската нощ на театрите ще се проведе на 15 ноември, съобщават от културната институция. Разнообразната програма на Варненския драматичен театър обхваща много прояви – изложби, хепънинг, мултимедия, флашмоб и, разбира се, спектакли, при това на преференциалната цена от 5 лв.
Разнообразната програма ще започне с костюмографска изложба на Мира Каланова. Това е момичето, което направи блестящи неща за варненския театър в няколко постановки и получи престижни награди. Ще има и сценографска изложба и изложба живопис на дългогодишния художник-сценограф на театъра Тодор Игнатов.
Във фоайето на първи балкон на основна сцена ще бъде открит книжен щанд с поетични, музикални и други произведения на творци от Варненския драматичен театър. Те ще се продават на преференциални цени.
По обяд е предвиден хепънинг с участието на актьори и публика, ще има музика, раздаване на автографи, възможност за снимки с актьорите. В програмата са включени и 3 постановки - „Гимнастика за бременни“, „Оскар“ и „Бурята“. От полунощ до 3 ч. сутринта на Основна сцена е десертът – импровизации на варненски актьори.

Коментари

Новини Варна