IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Култура
11:39 | 17 април 2015
Обновен: 15:12 | 25 април 2024

В галерия Le Papillon Елена Стоева нарисува „Писма от морето“

Изложбата се открива днес от 19 ч

По материала работи: Юлиян Атанасов
В галерия Le Papillon Елена Стоева нарисува „Писма от морето“

Изложба живопис под надслов „Писма от морето“ открива днес от 19 ч художничката Елена Стоева в галерия Le Papillon (ул. „Драгоман“ 12). „Пъстра реалност, сътворена с фин рисунък, древна техника и изящен колорит - платна, в които искри красивата страна на живота“, казва галеристката Виктория Митева.
Творбите на Стоева се отличават с ювелирната точност и нежност на елементите, пресъздадени с романтично отношение и плътен, искрящ и дълбок колорит. Елена Стоева е майстор на филигранно изпипаните натюрморти, макар в тази изложба тя да разкрива и съзерцанията си по морския пейзаж. С елегантност и вкус, гарнирано с не малка доза весело настроение и усмивка Елена ни показва не само блясъка на седефа от находките от морето, но и цветното опиянение от морето и средиземноморските ритуали, свързани с морския живот. Тя е нежна, мислеща художничка, с неповторим усет към живописта. Всяка нейна картина излъчва позитивна енергия, зареждаща наблюдаващия я със спокойствие и любов.
Елена Стоева е родена в София през 1964 г. През 1992-ра се дипломира в университета “Св. Кирил и Методий” във Велико Търново. Член на Съюза на българските художници. Живее и работи във Велико Търново.
Участвала е в изложби  в Торино (Италия), Люксембург и Париж, както и  замъка Грюер (Швейцария). В България излага във Велико Търново, Пловдив, Варна, София. На въпроса  „Как бихте определили Вашият стил на рисуване?” Елена отговаря: „Трудно. Една част си е класически натюрморт с намигване, другата – само намигване, има малко магически реализъм…Не знам и аз! Да се застопориш в една форма на изява, не ми се вижда добро решение. Ако потънеш в рутина и не търсиш новото, постепенно започваш да угасваш и да се превръщаш в занаятчия. Трябва да има провокация, ново предизвикателство, за да се развиваш...“
Юлиян Атанасов
 

Коментари

Новини Варна