IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Култура
09:20 | 3 юли 2015
Обновен: 19:23 | 24 април 2024

Световноизвестният оркестър „Московски виртуози“ гостува във Варна

Концертът тази вечер е един от най-очакваните в програмата на Международния музикален фестивал

По материала работи: Слав Велев
Световноизвестният оркестър „Московски виртуози“ гостува във Варна

Световноизвестният оркестър „Московски виртуози“ ще представи шедьоври на Вивалди, Чайковски и Пиацола тази вечер във Варна. Концертът е един от най-очакваните в програмата на Международния музикален фестивал това лято и ще започне в 19 часа в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център. Публиката по целия свят обича създадения от Владимир Спиваков оркестър заради изключителните качества на всеки един от оркестрантите.

Пред варненска публика „Московски виртуози“ ще представят „Годишните времена“ на Чайковски – творба, която специалистите определят като своеобразна музикална енциклопедия на руската душевност, бит и култура. Оркестърът ще изпълни още „Четирите годишни времена“– произведение, в което Вивалди е пресъздал сантимента си към италианската природа и към нейното многообразие. Репертоарът на „Московски виртуози“ се допълва от забележителния танго цикъл на световноизвестния аржентинец Астор Пиацола – „Четири годишни времена“.  Буенос Айрес е „музата“, която вдъхновява композитора – град на контрасти и страст, на светлина и мрак, на любов и омраза, на възход и падение. 

Обичаният по цял свят оркестър „Московски виртуози“ е създаден през 1979 година от лауреати на международни конкурси, както и от солисти и водачи на групи в най-добрите московски симфонични и камерни оркестри. Още със създаването си съставът налага най-висок стандарт на изпълнение. Оркестърът изнася повече от 100 концерта годишно. От създаването на оркестъра негов главен художествен ръководител и солист е Владимир Спиваков – изключителен цигулар и диригент.


Черно море

Коментари

Новини Варна