IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Култура
10:10 | 7 февруари 2016
Обновен: 21:39 | 26 април 2024

15-годишен виртуоз от Казан изуми света

Свири на пиано без ръце

По материала работи: Пламен Янков
15-годишен виртуоз от Казан изуми света

15-годишният виртуоз свири на пиано без ръце. Момчето е възпитаник на детски дом от руския град Казан, съобщава ntv.ru, цитиран от "24 часа".

 

Учителката му по музика заяви, че талантът на момчето се появил преди повече от година. Тогава той дори не е познавал нотите.

 

„Той дойде и ми каза, че му харесва една мелодия, която чул в интернет. След това донесе ноти и ме помоли да я изсвиря. След това дойде и ми каза, че я е научил. Без да знае нотите”, разказа учителката му по музика Аида Ахметшина.

 

След това започнали уроците по солфеж.

 

На републиканския фестивал момчето участва заедно със здрави свои връстници и печели. След това талантът му е забелязан от именити музиканти. Видеото с изпълнението на младия виртуоз събра милиони гледания в социалните мрежи.

 

Момчето се смята за щастлив човек. На музикалния конкурс печели електронно пиано, а съвсем скоро се сбъднала и най-съкровената му мечта – да има семейство.

 

Сега той е увлечен по творчеството на съвременните италиански композитори, а преди три седмици е приет в музикално училище.

 

Коментари

Новини Варна