IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Култура
13:03 | 25 август 2016
Обновен: 21:41 | 24 април 2024

И в Банско ще слушат варненската опера

"Йосиф и фантастичната му пъстра дреха" е създаден от гениалния автор в жанра - Андрю Лойд Уебър

По материала работи: Борис Проданов
И в Банско ще слушат варненската опера

Седмото издание на "Банско Опера Фест", което започва днес, за първи път ще предложи на ценителите и мюзикъл. "Йосиф и фантастичната му пъстра дреха" е създаден от гениалния автор в жанра - Андрю Лойд Уебър. Това съобщиха от пресцентъра на общината.


Държавна опера - Варна ще гостува със сценичната версия, режисирана от проф. Светозар Донев. Участват Богомил Спиров, Ина Петрова и Пламен Георгиев. Мюзикълът въздейства с положителната енергия, която излъчва, и с вдъхновението, което целият екип влага в спектакъла, с който ще се закрие фестивалът в събота, се посочва в съобщението.


Музикалният форум ще бъде открит тази вечер с балетната постановка в две части - "Ромео и Жулиета" и "Откровения". Солисти на Държавна опера - Русе ще представят 20-минутна фантастична увертюра по музика на Чайковски и хореография на примабалерината Силвия Томова.


"Откровения" е колаж от музика на Бах, Кремер, Има Сумак, Жан Брел и латино. В петъчната вечер Държавна опера  -Русе ще представи операта в едно действие "Селска чест" от Пиетро Маскани.


Музикалното събитие се провежда само 12 дни след финала на емблематичния за курорта джаз фест. Второто издание на Балкански фестивал "Бохеми" ще е на 3 и 4 септември на централния площад, под открито небе. Входът за зрителите е свободен.

 

БТА

 

Класическа музика и водна феерия за Деня на Варна

Коментари

Новини Варна