IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Култура
15:02 | 31 август 2016
Обновен: 18:54 | 17 април 2024

Драмата показва „Прелестите на изневярата“

В постановката си Костадин Бандутов разглежда тревогите и въпросите, свързани с това „сложно и не непременно негативно явление“

По материала работи: Слав Велев
Драмата показва „Прелестите на изневярата“

Първата премиера на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ на старта на неговия 96-и творчески сезон е „Прелестите на изневярата“. Постановката ще се играе на 20 и 21 септември от 19 часа на сцена „Филиал“. 


Режисьорът Костадин Бандутов представя своя поглед към творбата на Валентин Красногоров, признат от критиката като майстор на елегантната съвременна комедия. В концепцията си той се води от следните разсъждения: „Когато няма кой да те стопли вкъщи, търсиш топлина навън. Изневярата винаги започва на подсъзнателно ниво, тръгваш към нея и едва по-късно осъзнаваш, че се намираш на кръстопът и не знаеш накъде да поемеш. Сложно и не непременно негативно явление, изневярата съдържа в себе си доза приключенски дух и ако имаш повече опит, започваш да се плашиш от неизвестното или от това, че нещата се повтарят“. 


Постановката не се занимава със самата изневяра, а с тревогите и въпросите, свързани с нея. Авторът се фокусира върху героите, които изневерявайки, се борят помежду си, а после и със самите себе си. Те търсят доверие, но се страхуват, колебаят се и всеки очаква другият да направи първата крачка. 


Публиката ще види на сцената Валери Вълчев, Константин Соколов, Валентин Митев, Свилен Стоянов, Димитър Мартинов, Гергана Арнаудова, Милена Кънева, Екатерина Георгиева, Петя Янкова, Веселина Михалкова, Цветина Петрова. Сценографията е на Петър Митев.


Черно море
 

Коментари

Новини Варна