IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Култура
11:18 | 31 август 2016
Обновен: 09:28 | 5 май 2024

Млади певци мерят сили във Варна от 7 до 10 септември

Изпълнителите ще се състезават в поп и джаз, класическо и народно пеене

По материала работи: Слав Велев
Млади певци мерят сили във Варна от 7 до 10 септември

Млади певци ще мерят сили във Варна от 7 до 9 септември по време на международния конкурс "Art Stars - Звезди на изкуството". Проявата се организира за втори път със съдействието на фонд "Култура" към община Варна.


Участниците ще се състезават в три категории - "Поп и джаз пеене", "Класическо пеене" и "Народно пеене". Председател на журито в първата категория ще е композиторът Хайгашот Агасян. Сред членовете ще е колегата му Нелко Коларов, както и младите изпълнители Славин Славчев и Георги Янков. Славин, който нашумя с участието си в телевизионно риалити, е обещал специална награда за най-изявения рок певец - участие в негов концерт. 
 

Председател на журито в конкурса за класическо пеене ще е директорът на ТМПЦ - Варна Даниела Димова, а членове ще са доц. Иванка Нинова и Стефан Бояджиев - диригент на варненската опера. Държавните опери във Варна и Русе са предвидили специални награди за призьорите в конкурса - 4 щатни бройки за артист-хористи в операта в морския град и 1 щатна бройка за града на Дунав. 


Народните изпълнители ще бъдат оценявани от Пепа Запрянова, Павлинка Тодорова и Николай Докторов. 
 

Според регламента на конкурса, Гран При ще бъде присъдена във всяка категория, а наградата ще е, както предметна, така и парична. Ще бъдат излъчени също така първо, второ и трето място в категориите, ще има и специални призове. 
 

Състезанието на поп и джаз изпълнителите ще е на 9 и 10 септември в Аулата на Икономическия университет. Народните певци ще премерят сили в същите дни, но на сцена "Раковина" в Морската градина. Конкурсът по класическо пеене ще е на 7 и 8 септември в концертното студио на Радио Варна.


Галаконцертът на лауреатите в областта на поп, джаз и народната музика ще е на 10 септември от 20 часа в Аулата на ИУ-Варна. Призьорите в конкурса за класическо пеене ще излязат пред публиката в концертното студио на Радио Варна на 8 септември от 18 часа.


В рамките на "Art Stars - Звезди на изкуството" ще се проведе и майсторски клас по класическо пеене. Той ще се ръководи от доц. Иванка Нинова, мецосопран в Софийската опера и преподавател в столичната музикална академия. Майсторският клас ще е от 2 до 6 септември и ще приключи с концерт на участниците в Радио Варна. 


Всички прояви в конкурса са с вход свободен за посетителите.


Черно море

Коментари

Новини Варна