IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Култура
09:35 | 29 януари 2017
Обновен: 04:38 | 24 април 2024

Николета Малчева: Защо да остана във Варна?

Конкурс на Медийна група „Черно море“

По материала работи: Юлиян Атанасов
Николета Малчева: Защо да остана във Варна?

Варна - наричат я с много имена , но за мен тя е градът на мечтателите , на романтичните залези ,  на красивите плажове , на дрезгавите гласове на гларусите ,  на галещия морски бриз . Градът, станал свидетел на милиони сбъднати блянове.  Варна е нещо повече от схващането за град край морето. Тя е част от онези хора , които обичат представата си за бъдеще. С гостоприемното си крайбрежие и средиземноморския си полъх , морската ни столица се развива през всички епохи.

 

Този край оставя поредица от незабравими преживявания , започващи с безброй усмивки и завършващи с ласкавото ни море. С добре съхранените си културни традиции , с развитото си съвремено  изкуство, Варна е отворена за съвместна работа с други градове и е домакин на много културни събития, с участието на фолклор, музика,балет,опера,театър и  филми . През всичките етапи на своята история , градът е пресечна точка на култури, религии и митове Тук се кръстосват пътища на владетели и цивилизации , белязали трайно тези брегове.

 

Варна  е може би най - привлекателният град в България. Красиво море, множество туристи и интересно население. Морската столица е пазител на миналото и всеки може да се потопи в дебрите на историята , дори след плаж. Ако си млад и свободен , този край е прекрасно място за теб. Варна е с впечетляващ нощен живот  и мнозина казват , че „ градът никога не спи”. През летните месеци е невъзможно да намерите затворен бар или клуб през нощта. Много от заведенията са разположени в близост до брега на морето.

 

Разбира се, тук има и няколко университета , които правят града ни оживено академично средище на студенти от цяла България.Въпреки всичко, не мога да не спомена и морето. Символ на нежност и новото начало. То винаги е наоколо , често се плиска в погледите ни , вълнува се в думите ни и е в мечтите ни, дори да не си го признаваме.

Тази година , Варна е младежка столица на културата. Тази титла дава възможност на младите , които  живеят и работят тук , също да разкрият своя потенциал по-смело, разчитайки на повече подкрепа. Със или без тази  титла , Варна поддържа желанието на хората да мечтаят и да правят нещо в собствения си град. Блясъкът на морската ни столица се крие в сърцата и душите на хората ,  и в самочувствието на варненци , че живеят в най-хубавия град . Ние трябва да си върнем вярата , че можем да живеем , работим и да се реализираме тук. Аз оставам, заедно с онези хора, искащи да правят нещо в града си. Нека всички млади хора останем тук , защото в нас се крие бъдещето на Варна.                                                                           

 

Четете още: Жасмина Манолова: Защо да остана във Варна?

Анжелик Антониу: Защо да остана във Варна?

Коментари

Новини Варна