IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Култура
13:03 | 5 март 2017
Обновен: 23:25 | 19 април 2024

Димитър Димитров: Това е моята Варна!

Конкурс на Медийна група „Черно море“

По материала работи: Борис Проданов
Димитър Димитров: Това е моята Варна!

Определят  Франция за родина на виното, шансоните, изисканите мъже, но французите не знаят, че българските кавалери и донжуани по нищо не им отстъпват. Смятат Америка като „страната на безграничните  възможности”, на хубавите филми  и какво ли още не, но нямат лютеница и кисело мляко. Не смятам да обвинявам другите държави, а да защитавам родината си, част от която е Варна-моят град !

 

Съгласен съм, че по ред причини Варна изглежда като преболедувала от тежка болест. Но най-страшното си остава апатията и  пасивността на съгражданите ми, които сякаш са се отказали да вярват, че хубавите неща имат и бъдеще време. И не мога да ги виня за това. Дългите години разрушително управление и общоизвестните зависимости са източили от вените им и последната капка оптимизъм. Но най-доброто лекарство за мен ще дойде от тези варненци, които напук на всичко, продължават да  зареждат Варна с позитивизъм. Защото Варна не случайно е станала Европейска Младежка Столица тази година. Това е град с много млади, амбициозни хора, с десетки най-различни училища и множество университети.

 

С малко труд и упоритост, Варна може да стане толкова хубава, колкото е градът на мечтите ни. Бъдещето на града ни зависи от нас. Нашите деди са прославили Варна, защо да не го направим и ние?

 

Димитър Димитров 

10клас

СУЕО "Ал.С.Пушкин"

 

 

Четете още: Марина Лилкова Недева: Това е моята Варна!

 

Конкурс на Медийна група “Черно море“ на тема “Това е моята Варна!“

Коментари

Новини Варна