IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Култура
15:35 | 26 март 2017
Обновен: 22:44 | 24 април 2024

Украйна предложи Русия да изпрати друг участник в Евровизия

Миналата сряда стана ясно, че Службата за безопасност на Украйна /СБУ/ е забранила за 3 години достъпа на руската певица Юлия Самойлова до страната

По материала работи: Пламен Янков
Украйна предложи Русия да изпрати друг участник в Евровизия

Украйна е готова вместо Юлия Самойлова да допусне до песенния конкурс "Евровизия" друг руски представител, който "няма проблеми с украинското законодателство", предаде ТАСС. Това заяви вицепремиерът на Украйна Вячеслав Кириленко, цитиран от Дарик.

 

Миналата сряда стана ясно, че Службата за безопасност на Украйна /СБУ/ е забранила за 3 години достъпа на руската певица Юлия Самойлова до страната.

 

СБУ счита, че с участието си в концерт в Крим през 2015 г. Самойлова е нарушила постановление на Министерския съвет на Украйна, в съответствие с което чужденците трябва да имат специално разрешение за посещения на територията на полуострова.


Редица обществени и културни дейци в Русия предложиха решението на Украйна да бъде обжалвано в международни институции.

 

"Безусловно сме готови да приемем всичките 43 страни-участнички в "Евровизия 2017", включително представителя на Русия. И Русия може сама да намери изход от тази ситуация, като предложи участник или участничка, която няма проблеми с украинското законодателство. В такъв случай проблемът бързо ще бъде решен", увери Кириленко.

 

Четете още Роби Уилямс предложи да представи Русия на “Евровизия“

Коментари

Новини Варна