IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Култура
12:52 | 27 април 2017
Обновен: 23:27 | 19 април 2024

Кристияна Калчева: Това е моята Варна!

Конкурс на Медийна група „Черно море“

По материала работи: Борис Проданов
Кристияна Калчева: Това е моята Варна!

Варна...уют,красота,любов

 

С тези думи свързвам моят роден град-Варна. Това е мястото,което ми дава комфорт,спокойствие,топлина-все неща,които никое друго кътче на Земята не може да ми даде. Нищо не може да замени сутришното утро във Варна-моментът,когато отворя очи,погледна през прозореца и видя изгрева над нашето Черно море. Тази гледка всяка сутрин носталгично ми напомня за детските спомени-за щастието,което изпитвах,когато се докосвах до морската вода, за всички весели игри с приятели на плажа.

 

 

Варна-град,който по нищо не отстъпва на големите европейски градове. Ние нямаме Айфелова кула,нито Бъкимгански дворец ,но имаме места,улици и забележителности,които правят града ни уникален и незаменим.

 

Тук е Морската градина-разположила своите красиви и прохладни алеи по цялата крайбрежна алея на града и превърнала се в любимо място за разходка на всички варненци.

 

Тук е Пантеонът-паметник на загиналите в борбата срещу фашизма. Това е и мястото,което до скоро беше задължително посещавано от всички абитуриенти и младоженци от града.

 

 

Тук е катедралният храм „Свето Успение Богородично“ , който вече 130 години е културен и духовен символ на града.

 

Тук са също  Делфинариумът, Военноморският музей, Аквариумът и Аспаруховият мост-все забележителности, които не могат да се опишат с думи, а трябва да се посетят.

 

Това е моята Варна – моят град, моят дом, моят Рай!

 

Кристияна Георгиева Калчева, Икономически университет-гр.Варна -19г.

 

 

Четете още: Радина Узунова: Това е моята Варна!

Мартина Колева: Това е моята Варна!

Даниела Куртева: Това е моята Варна!

Димитър Василев: Това е моята Варна!

Светлин Трендафилов: Това е моята Варна!

Мария Пенева: Това е моята Варна!

 

Коментари

Новини Варна