IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Култура
16:50 | 22 май 2017
Обновен: 15:52 | 25 април 2024

Започва XI Международен фестивал на поезията "Славянска прегръдка"

Вижте утрешните прояви от програмата

По материала работи: Юлиян Атанасов
Започва XI Международен  фестивал на поезията "Славянска прегръдка"

Поети от всички славянски страни се събират за 11-ти път, за да премерят вино слово във фестивала на поезията „Славянска прегръдка“. За пореден път домакин е Варна, поетичните срещи започват от днес и ще продължат  до 25 май. На крилете на пегаса ще дойдат поети от Армения, Беларус, България, Босна и Херцеговина (Република Сръбска), Латвия, Литва, Македония, Полша, Русия, Словения  и др. Домакин на част от проявите е Икономически университет – Варна. Фестивалът е под патронажа на госпожа Ирина Бокова, генерален директор на ЮНЕСКО, като представител ще присъства г-жа Анна-Луиза Томпсън - регионален директор за Европа в световната организация. Сред гостите са няколко председатели на писателските съюзи в своите страни, няколко носители на високите отличия на Славянската академия, председатели на ПЕН-центрове, главни редактори на водещи издания, координатори на Академията в различни държави.

 

Утре, 23 май в Икономически университет от10.00 ч. ще се проведе срещата „Поезия в петолиние” – бардове в „Славянска прегръдка”. От 10.30 ч.  в галерия „Академика”се открива изложба „Водата, която ни свързва”, автор Дени Орманова. От 11.30 до 13.30ч. ще се четат „Стихове от различни брегове” в галерия „Академика”.

Коментари

Новини Варна