IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Култура
18:45 | 19 август 2017
Обновен: 15:57 | 24 април 2024

„Дисни” започват работа по филм за Оби-Уан Кеноби от „Междузвездни войни”

Това е пореден персонаж от „Междузвездни войни”, чиято история ще бъде разказана отделно

По материала работи: Юлиян Атанасов
„Дисни” започват работа по филм за Оби-Уан Кеноби от „Междузвездни войни”

Феновете на култовата сага „Междузвездни войни” получиха поредната изненада от „Дисни” – филмовата компания започва работа по самостоятелен филм за героя от сагата Оби-Уан Кеноби.

 

Това е пореден персонаж от „Междузвездни войни”, чиято история ще бъде разказана отделно. В момента филм за ранния живот на Хан Соло е към края на заснемането си и се говори, че ще снимат филми за Боба Фет и Йода.Героят Оби-Уан Кеноби е един от главните герои в поредицата „Междузвездни войни”. Джедаят оцелява заедно с учителя Йода от преследването на император Палпатийн. Във филмите той е изигран от Алек Гинес в оригиналните епизоди IV – VI и от Юън Макгрегър в епизоди I – III.

 

Кеноби е джедаят, който обучава младия Анакин Скайуокър – по-късно познат като Дарт Вейдър. След това поема обучението на сина му – Люк Скайуокър, преди да бъде убит от Вейдър в „Епизод IV: Нова надежда”.Според източници на американската медия „Варайъти” към този момент все още няма изготвен сценарий за историята на Оби-Уан.

 

bTVnews

 

 Четете още: Дърворезба „Роза” спечели конкурса за сувенири на 21-ия международен панаир на занаятите и изкуствата във Варна

Коментари

Новини Варна