IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Култура
15:49 | 7 декември 2017
Обновен: 16:07 | 24 април 2024

Деца майсторят сувенири в помощ на 8 годишната Никита

Благотворителен базар събира средства за лечението на варненско момиченце

По материала работи: Юлиян Атанасов
Деца майсторят сувенири в помощ на 8 годишната Никита

С готовност и плам децата от клуб "Усмивка" изработват сувенири в помощ на едно варненско момиченце. Те се надяват да продадат  изделията си в Коледен базар в помощ на 8 годишната Никита от Варна. Мероприятието се организира от Административен съд – Варна, в партньорство с Комплекс за социални услуги за деца и семейства. Оттам споделиха, че малчуганите с радост са прегърнали идеята да помогнат на дете в нужда и са определили усещането си по време на творческата работа като истинско коледно настроение.

 

Никита

 

Малката Никита е с диагноза Детска церебрална парализа и е претърпяла множество операции в България и чужбина. След последната скъпоструваща операция на тазобедрените стави в Австрия, детето се чувства по-добре, подновени са тренировките й по плуване, ходи на училище и рехабилитация. Чувства се добре, но още е много нестабилна. Опитва се да прави крачки с помощ. Необходим ѝ е продължителен период на рехабилитация и семейството й се нуждае от финансова подкрепа за да се опита да сбъдне съкровената й мечта -  да проходи.

 

Базарът ще бъде открит от 11 до 15 декември и се намира на първия етаж в Административен съд – Варна.

Ели Маринова

 

==

Дарителската сметка е :

 

BG36UBBS80021056852440 в лева

BG11UBBS80021450378010 в евро

swift: UBBSBGSF

Титуляр: Кремена Иванова Петрова

 

Четете още: Мая Вапцарова: Енергията на Никола Вапцаров се върна, за да ни научи на вяра

Коментари

Новини Варна