IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Култура
14:02 | 22 декември 2017
Обновен: 08:12 | 26 април 2024

Деца от варненска детска градина разтопиха „Леденото кралство“

На идеята за побеждаващата любов заложиха в ДГ „Теменужка“ за коледното си тържество

По материала работи: Слав Велев
снимки: Ели Маринова

Снежинки и джуджета идват и са идвали откакто има детски градини у нас и по света покрай Коледа. Идват няколко момента в годината, когато екипите на детските заведения обмислят тема и стратегия да покажат уменията на децата да се справят с порастването. В края на тази година учителките от 3 група на ДГ „Теменужка“ във Варна са заложили на нестандартна и в същото време популярна сред децата тема – тази за драмата в анимационния филм на Дисни – „Леденото кралство“. И без това всички магазини за детски играчки преливат от картинки с главните герои в северната ледена драма. Елзи, Ани, снежни човеци и елени от лентата преливат от дрешки, топки, моливници, кукли, пъзели и всевъзможни хрумки на производителите. Очевидно децата харесват героите и се вълнуват с техните преживявания.

 

Така и в тази групичка са комбинирали темите за дядо Коледа и волята на имащите власт да замразяват всичко наоколо герои. С надеждата 5 годишните малчугани да са схванали идеята за всепобеждаващата любов и нейната сила, учителките Кремена Дянкова и Десислава Максимова, както и екипът, осъществил коледното тържество бдяха над гладкото протичане на наученото от техните малки възпитаници. Суетата на момиченцата, които винаги докато свят светува ще искат да са принцеси и увереността на момченцата, че всичко в живота е игра, превърнаха празника за всички родители и гости в една сладка предколедна приказка.

 

Пожелаваме на екипа на детското заведение и на всички варненски дечица и техните семейства весели празници, здраве, изобилна нова година, мир, спокойствие и любов!

Ели Маринова

Снимки авторът

 

Четете още: Когато Снежко оживява от старо чорапче…

 

 

Коментари

Новини Варна