Джилиан Андерсън със звезда до Дейвид Духовни
“Досиетата Х“ дава шанс на актрисата да изгрее и в киното
Публикувана: 9 Jan 2018 | 19:46

Звездата, която Джилиан Андерсън получи, е 2625-ата на Алеята на славата в Холивуд. На церемонията по откриването й присъстваха актьорите Брайън Фулър и Джоел Макхейл, който нарече 49-годишната актриса "културна икона". Актрисата избра за събитието рокля в цвят металик, щедро разкриваща плътта й.

По време на изказването си Андерсън не пропусна да спомене "пламенно независимата" си героиня Дейна Скъли от "Досиетата Х", която я направи популярна. Актрисата припомни, че късметът я навестил именно, когато се срещнала със създателя на сериала - Крис Картър, както пише "Дейли мейл", цитиран от БТА.

"Дейна Скъли се оказа модел за подражание, от какъвто имаха нужда жените - не само обект на мъжко желание, но волева, умна, смела, отдадена на професията си и пламенно независима", споделя Джилиан Андерсън, която благодари и на "идеалния си платоничен партньор" в сериала Дейвид Духовни, с когото е прекарала 25 години от живота си и чиято звезда на холивудската Алея на славата се намира в близост до нейната.


dnes.bg

 

Още по темата: Мел Гибсън продава вилата си в Малибу за над 17 млн. долара
 

Коментари ( 0 )